TOEFL Errors identifying exercises (Very not easy)


1. Each of the nurses report to the operating room when his or her name is called.
(A) of the
(B) report
(C) his or her name
(D) is called
2. Species like snakes, lizards, coyotes, squirrels, and jack rabbits seems to exist quite happily in the desert.
(A) like
(B) seems to
(C) quite happily
(D) the
3. The freshman failed to follow the advice of her senior that hestudied hard and not go out too much.
(A) freshman
(B) her
(C) studied
(D) go out
4. Parks which are found in downtown areas where office workers and store employees can enjoy their lunch hours sitting on the green grass in clean, fresh air.
(A) which
(B) employees
(C) lunch hours sitting
(D) fresh air
5. The guide told the tourists that it was a good restaurantspecializing in seafood just round the corner from the museum.
(A) The
(B) it was a
(C) specializing
(D) just round
6. Doctors believe there is better in this modern world of ours to try to prevent illnesses than to rely on medicines to cure them.
(A) Doctors
(B) there is
(C) of ours
(D) to
7. By the turn of the century, most of the inventions that were to bring in all the comforts of modern living have already beenthought of.
(A) By the turn of
(B) that
(C) were to
(D) have already been
8. Mercury and alcohol are widely used in thermometers becausetheir volume increases uniform with temperature.
(A) are
(B) widely
(C) their volume
(D) uniform with
9. The Commitments of Traders Report is released by the Commodity Futures Trading Commission on eleventh day of each month.
(A) released by
(B) on eleventh
(C) of
(D) month
10. Mary and her sister just bought two new winters coats at the clearance sale.
(A) her sister
(B) just bought
(C) two new
(D) winters
11. It is the role of the National Bureau of Standards to establishaccurate measurements for science, industrial, and commerce.
(A) It is
(B) establish
(C) measurements
(D) industrial
12. While verbalization is the most common form of language inexistence, humans make use of many others systems and techniques to express their thoughts and feelings.
(A) the most common form
(B) existence
(C) others systems
(D) to express
13. It is interesting to compare the early stylized art forms ofancient civilizations to the modern abstract forms of art.
(A) interesting
(B) to compare
(C) of
(D) to
14. For the first time in the history of the country, the personwhich was recommended by the president to replace a retiringjustice on the Supreme Court is a woman.
(A) which
(B) was recommended
(C) to replace
(D) retiring
15. Although jogging is a good way to lose weight and improve one’s physical condition, most doctors recommend that the potential jogger begin in a correct manner by getting a complete checkup.
(A) jogging
(B) most
(C) in a correct manner
(D) getting
16. The Greek historian Herodotus reported that one hundred thousand men are employed for twenty years to build the Great Pyramid at Gizeh.
(A) are
(B) for
(C) to build
(D) at Gizeh
17. It was her, Elizabeth I, not her father, King Henry, who ledEngland into the Age of Empire.
(A) her
(B) her father
(C) who
(D) led
18. Because blood from different individuals may different in the type of antigen on the surface of the red cells and the type of antibody in the plasma, a dangerous reaction can occur between the donor and recipient in a blood transfusion.
(A) Because
(B) different
(C) can occur
(D) and
19. When mining for gold, you must first obtain the gold ore and then apart the gold from the ore.
(A) When mining
(B) must first
(C) and then
(D) apart
20. The amount of women earning Master’s Degrees has risensharply in recent years.
(A) The amount of
(B) Master’s
(C) has risen
(D) recent years

ANSWER KEY:

1. B      2. B      3. C      4. D     5. B      6.B      7. D      8. D      9. B       10. D      11. D      12. C      13. D     14. A 15. C      16. A      17. A      18. B      19. D      20. A

CALCULATE YOUR MARK OUT OF 20 – GOOD LUCK !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s