Level B – Small Vocabulary and Grammar test


1. You can join the club when you ________ a bit older.
(A) will have got
(B) will get
(C) get
(D) are getting
2. If you ________ your money to mine, we shall have enough.
(A) add
(B) combine


(C) join
(D) unite
3. I’ll phone as soon as I ________ to London.
(A) make
(B) get
(C) reach
(D) got
4. We decided ________ at home this afternoon.
(A) staying
(B) stayed
(C) stay
(D) to stay
5. He kept ________ the same thing again and again.
(A) repeat
(B) to repeat
(C) repeat to
(D) repeating
6. They ________ our party about eleven.
(A) leave
(B) left
(C) leaves
(D) have left
7. Paul ________ with us for about nine days by now.
(A) have lived
(B) has lived
(C) had lived
(D) lived
8. Last year I ________ all of my books in my office.
(A) keep
(B) kept
(C) have kept
(D) has kept
9. I’m afraid I ________ my gloves when I was walking home.
(A) lost
(B) will loose
(C) has lost
(D) have lost
10. Mark prefers cycling ________ driving.
(A) than
(B) for
(C) to
(D) as
11. Your sister used to visit you quite often, ________?
(A) didn’t she
(B) doesn’t she
(C) wouldn’t she
(D) hadn’t she
12. After the way she treated you, if I ________ in your place, I wouldn’t return the call.
(A) be
(B) am
(C) was
(D) were
13. I think that you had better ________ earlier so that you can get to class on time.
(A) to start to get up
(B) started getting up
(C) start getting up
(D) to get up
14. I have finished typing all ________ the last page.
(A) until
(B) but
(C) to
(D) for
15. There is no reason to ________ the man simply because you do not agree with him.
(A) insult and defame
(B) enhance and defame
(C) insult and deput
(D) animate and destroy
16. I’m a sharp cookie. There’s no way anybody can pull the wool over my ________.
(A) tissue
(B) eyes
(C) truth
(D) grass
17. If that firm wants to attract workers, it must ________ the pay.
(A) lower
(B) raise
(C) spread
(D) rise
18. The lung transplant operation was ________ complicated and the doctors had to take special care to ensure its success.
(A) broadly
(B) immediately
(C) extremely
(D) slightly
19. Anne’s boss is sometimes forgetful ________ the promises he has made.
(A) at
(B) with
(C) to
(D) of
20. I am glad so many people have passed the test. In fact, there were ________ who haven’t.
(A) little
(B) a little
(C) few
(D) a few

Answer KEY: 1. C   2.   A   3. B   4. D   5. D   6. B   7. B    8. B   9. A   10. C   11. A   12. D   13. C   14. B   15. B   16. C   17. B   18. C   19. D   20. C

I WILL UPDATE THE EXPLANATION LATER. CALCULATE YOUR MARK OUT OF 20.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s